Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over een technische job bij Elia?

Welkom op de FAQ-pagina, waar we al je vragen over technische carrièremogelijkheden graag beantwoorden. Als toonaangevende Europese transmissienetbeheerder streven we ernaar om jou te voorzien van alle benodigde informatie om succesvol te zijn in ons technologisch gedreven werkveld. Van het sollicitatieproces tot het dagelijks werk bij Elia, hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen. Laten we samen jouw reis naar een technische carrière bij Elia verkennen!

Je loonpakket is afhankelijk van verschillende factoren. Binnen Elia staan we garant voor een competitief loon aangevuld met extralegale voordelen en leuke extra’s. Het volledige plaatje wordt met jou besproken wanneer we beslissen om jou aan boord te nemen.

In een technische job heb je bij Elia recht op 20 verlofdagen en 13 compensatieverlofdagen. 

Het is niet de bedoeling dat je bij Elia binnen techniek overuren presteert. Mocht dit toch nodig zijn i.f.v. bepaalde werkzaamheden, dan word je hier zeker voor erkend. Dit verloopt dan volgens de regels die zijn vastgelegd in ons arbeidsreglement.

Elia stelt een dienstvoertuig voor je ter beschikking met tankkaart voor professionele verplaatsingen. Dit mag niet gebruikt worden voor privéverplaatsingen, maar wel voor woon-werkverkeer.

Bovenop je competitief loonpakket (competitief salaris, eindejaarspremie, dubbel vakantiegeld, maaltijdcheques van €8 per werkdag, bonus op basis van collectieve resultaten), krijg je ook nog leuke extra’s. Denk maar aan groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, terugbetaling van ambulante zorgen voor het gezin, 20 verlofdagen en 13 compensatiedagen. We verwennen graag onze guardians of the grid, dus verwacht ook Sinterklaas- en eindejaarcheques, premie voor geboorte of huwelijk, en bij de aanschaf van een bril, gebitsprothese of andere medische behoeften vergoeden we een deel van de kosten. Je ontvangt ook een iPhone met abonnement (ook voor privégebruik) en laptop. Daarbovenop geniet ook nog eens van 30% korting op je gas- en elektriciteitsrekening, een dienstvoertuig (geen privégebruik) en een mobiliteitsvergoeding voor verplaatsingen buiten de diensturen. Tot slot biedt Elia ook de mogelijkheid om op aandelen in te schrijven zodra er een kapitaalverhoging is. Je krijgt dan een korting van 16.66% op de gemiddelde koers van het aandeel.

Elia hecht veel belang aan diversiteit en inclusie. Je komt terecht in een divers en gedreven team dat graag kennis deelt en samen de weg leidt naar een duurzamere toekomst.

Voor een overzicht van al onze openstaande technische jobs, klik hier.

Elia organiseert twee “Recruitment Days” per maand voor technisch talent. Eén voor Nederlandstalige en één voor Franstalige kandidaten.

Het doel van deze dag is om jouw technische kennis in te schatten.

Dit is hoe zo’n dag eruit ziet:

  • 08u00 | Verwelkoming
  • 08u15 | Vaardigheidstesten
  • 11u15 | Hoogtevreestest
  • 12u15 | Interview
  • 13u15 | Lunch
  • 14u00 | Afsluit

Voor meer informatie over de “Recruitment Days”, klik hier.

Bij Elia werk je in een technische job onder het ‘bediende’ statuut.

Neen, in het contract staat een standplaats vermeld omdat dit contractueel genoteerd moet worden, maar dit betekent niet dat je er elke dag moet zijn. Er zal verwacht worden dat je hier af en toe aanwezig bent.

Bij Elia werken we met verschillende regio’s, namelijk: Antwerpen, Brugge-Gent, Brussel, Henegouwen, Roeselare-Kortrijk, Limburg, Luik, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant & Namen. Je zal dus aangenomen worden voor een regio in zijn geheel. Je work-lifebalance is voor ons belangrijk, dus proberen we altijd rekening te houden met jouw woonplaats en de tewerkstelling binnen deze regio. Heb je hier nog mee vragen over? Ontdek er hier meer over.

Bij Elia moedigen we jou aan om nieuwe professionele kansen te ontdekken en te grijpen. Je hebt de vrijheid om jouw loopbaan vorm te geven. Daarom ga je bij Elia werken met de laatste technologieën en bieden we een waaier aan uiteenlopende opleidingsmogelijkheden om je hele loopbaan lang bij te leren. Wil je proeven en jezelf verdiepen in andere technische afdelingen? Dat kan! Bij ons kan je groeien in alle mogelijke richtingen, in lijn met jouw wensen en noden. Om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, worden regelmatig gesprekken gevoerd om juist jouw wensen en noden te peilen.

Neen, als nieuwe technisch talent bij Elia zal je niet in een ploegendienst tewerkgesteld worden en ook niet tijdens het weekend werken. Je zal wel werken volgens een vast uurrooster: van maandag tot donderdag werk je van 07u30 tot 12u00 en van 12u20 tot 15u35 en op vrijdag werk je van 07u30 tot 12u00 en van 12u20 tot 14u50.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Geen probleem, mail ons dan op jobs@elia.be en wij brengen je in contact met één van onze recruiters.

Opgelet: omwille van privacy redenen kunnen we geen sollicitaties aanvaarden via mail. Wil je graag in aanmerking komen voor één van onze jobs: solliciteer hier